NL Doet

NL DOET in de Groene Poort Oost

Bloembommen maken, uitstrooien EN schilderen.

Heerlijk die zon, hé! Dus, lekker naar buiten!

Dan kijken we uit op onze verlaten voetbalvelden: ze liggen er maar kaal bij. Saai!
Wij willen een gedeelte graag opfleuren met bloemen. Daarom gaan we bloembommen maken en de bloemperken voorbereiden. Bloembommen zijn ballen van aarde, klei en bloemzaad. Daarna gaan we ze “neergooien” op de grond die bewerkt is.

Voor de zomer worden we dan verrast met een bloemenweide van éénjarige akkerbloemen en tweejarigen, zoals morgenster, margriet, rode klaver, vogelwikke en nog veel meer. Voedsel voor bijen, vlinders en vogels!

Daarnaast willen we aan de kant van de Molenweg aan alle geïnteresseerde fietsers en wandelaars kenbaar maken dat hier het nieuwe buurtpark komt. Daarom gaan we een groot stuk doek met de hand beschilderen met tekst en ophangen aan de vangnetten van het oude voetbalveld.

Wil je ons helpen en doe je ook mee met onze NL Doet activiteit?

Op zaterdag 29 mei van 10.30 uur tot 12.30 uur in de Groene Poort Oost (oude voetbalvelden Scharn Akersteenweg)

Ingang: poort Oude Molenweg 7

Ieder is welkom: jong en oud. Meld even met hoeveel personen (x volwassenen en x kinderen) je komt. Dat is handig voor onze organisatie.

Aanmelden graag via de website van NL doet:

Bloembommen voor ons-nu nog kale- buurt”park” in wording. | NLdoet.

Tijdens deze NLDoet dag houden we uiteraard rekening met de coronaregels,. Kom dus niet als je corona gerelateerde klachten hebt.

Wij zorgen voor het bloemenzaad en de speciale aarde, drinken en een broodje voor alle harde werkers en enthousiaste vrijwilligers uit de buurt!

Neem zelf mee: schep(je) en/of hark, tuinhandschoenen, emmer en/of gieter (bewatering), tuinstoel èn een goed humeur. Als je mee wilt helpen met schilderen, doe dan oude kleren aan.
a
Impressie van onze klus op Koningsdag: samen een bloembed maken.

Je bent van harte welkom op zaterdag 29 mei 😊.

Het team van de Groene Poort Oost