Rob van Acker, penningmeester

Vanuit mijn achtertuin kijk ik uit op de oude voetbalvelden. Sinds 2018 ben ik betrokken bij het vinden van een groene invulling voor deze plek. Een invulling waar de buurt blij van wordt. Ik ben trots op dat we sinds 2021 met een enthousiaste groep bezig zijn om te bedenken wat er wél kan. Ik dat het gelukt is en dat we nu zo ver zijn dat er een buurtpark komt waar iedereen zich thuis voelt en die de verschillende buurten met elkaar verbindt.

In de coronatijd hebben we gezien hoe belangrijk het is om in de omgeving van je huis te kunnen ontspannen. In de paar momenten waarin we al iets hebben kunnen doen in het park, heb ik al een aantal nieuwe leuke buurtgenoten ontmoet. Als we straks echt open zijn, zullen er veel meer momenten zijn om elkaar beter te leren kennen.

Als penningmeester ben ik ervoor verantwoordelijk dat het geld dat we met veel moeite binnen krijgen zo goed mogelijk wordt besteed. En in plaats van kant en klare dingen kopen, kun je het ook zelf maken. Dat heeft twee voordelen: je kunt meer realiseren voor minder geld én zelf dingen maken geeft meer voldoening. En als vormgever en maker hebben we op die manier al samen met een groepje vrijwilligers bankjes gemaakt, een container verbouwd en zijn er nog een aantal maak projecten in de planning. Het lijkt me fantastisch om daarvoor met een nog grotere groep mensen uit de buurt samen de handen uit de mouwen te steken.

Rob van Acker