Help mee

Kom jij de leukste groep vrijwilligers van Maastricht versterken?

Voor de aanleg en het onderhoud van De Groene Poort Oost hebben we regelmatig mensen nodig om bijvoorbeeld te helpen met bomen planten, struiken snoeien, gras maaien en meubels plaatsen. We hebben het geluk dat we al een aardig lijstje namen en e-mailadressen van vrijwilligers hebben, maar we gaan altijd extra handen en hoofden nodig hebben.

Hoe werkt het?

Als jij je aanmeldt via het contactformulier krijg je een bericht telkens als we een klusactiviteit hebben. Dus vind je het leuk om af en toe met enthousiaste buurtgenoten buiten te werken aan de aanleg en het onderhoud van ons park? Dan horen we het graag!

Maandelijkse vrijwilligersdag

Zaterdag 23 september 2023 is er weer een klusdag bij de Groene Poort Oost, tussen 10:30 tot 14:30.

Samen met jullie willen we er graag voor zorgen dat het park er weer mooier bij komt te liggen.

Tussendoor is er natuurlijk een gezamenlijke lunch, want zoals altijd krijgen we van de PLUS weer broodjes en sap.

Het is fijn om vooraf te weten wie er komt, dus als je van plan bent om mee te klussen, horen we dat graag. Uiteraard mag je ook op het laatste moment besluiten mee te komen helpen.

De volgende gereedschappen zijn handig om mee te nemen:

  • Handschoenen (we hebben er ook wat beschikbaar)
  • Snoeischaren groot en klein
  • Takkenzaag
  • Evt kruiwagen voor verplaatsen snoeiafval
  • eigen beker
  • eigen flesje water

Wie zoeken wij?

Parkonderhouder

Werkzaamheden van een parkonderhouder zijn bijvoorbeeld bomen planten, struiken snoeien, gras maaien en zorgen dat het park er netjes bij ligt (maar niet té aangeharkt).

Voedselbos aanlegger

We leggen een voedselbos aan en dat is een vak apart. Een voedselbos is een vitaal ecosysteem met struiken en bomen die voedsel produceren. We zoeken nog kartrekkers die zich hiervoor willen inzetten en zich hierin willen verdiepen.

Landschapsarchitect

Een landschapsarchitect ontwerpt het plan voor de inrichting van het park in samenwerking met de KNHM. Daar hoort ook de aanleg van (semi verharde) paden bij. Mensen met ervaring of interesse in projectmatig denken en het uitvoeren van landschapselementen zijn van harte welkom.

Parkmeubelmaker

We hebben al vrijwilligers die hun vaardigheden inzetten voor het maken van meubels zoals banken en een opslagruimte. Maar deze vrijwilligers kunnen nog versterking gebruiken.

Planten- en bomenkenner

Mensen met kennis van bloemen, planten, struiken en (fruit)bomen kunnen we goed gebruiken. Want we willen ons park zo goed mogelijk inrichten voor mens en natuur.

Fondsenwerver

Zonder subsidies en fondsen gaan we het niet redden, zo simpel is het. Maar fondsenwerven is een vak apart. Mensen die daar verstand van hebben, kunnen we goed gebruiken.

PR-medewerker

Er is werk genoeg op het vlak van communicatie en promotie, online én op straat. Denk aan website beheren, nieuwsbrief maken, promotiemateriaal ontwerpen, folders verspreiden, posters ophangen en enthousiaste verhalen vertellen aan omwonenden.

Kernteam leden

We zoeken nog een paar mensen die zich meer algemeen willen inzetten voor De Groene Park Oost door zich bij het kernteam aan te sluiten. Het kernteam houdt zich vooral bezig met aansturen en organiseren.

Meld je aan!

Wil jij je inzetten voor De Groene Poort Oost? Stuur dan een bericht via het contactformulier. Zet je in het bericht al waar je interesse en expertise ligt? Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.


    Soort vrijwilligerswerk: