Vrijwilligers zijn méér dan welkom

Wil je als vrijwilliger aan de slag bij de Groene Poort Oost? Dan ben je meer dan welkom. Je hoeft geen groene vingers te hebben en ook geen kennis van planten en (groen)onderhoud om mee te helpen. Ben je wél expert in groenaanleg- en onderhoud en wil je die kennis inzetten bij de Groene Poort Oost, dan horen we dat uiteraard graag.

We hebben 3 soorten vrijwilligersgroepen:

  1. De Groene Poort Oost vrijwilligers
  2. De Kernvrijwilligers
  3. De Klusteamleden

1. De Groene Poort Oost vrijwilligers

Elke 4 de zaterdag van de maand hebben we van 10:30 tot 14:30 een klusdag waar iedereen uit de buurt (en daarbuiten) welkom is. Een klusdag is heel geschikt als je af en toe mee wil klussen of als je vrijblijvend een keer wil kijken hoe het eraan toegaat op zo’n klusdag. Je kunt tijdens een klusdag informatie vragen aan de mensen van het kernteam, herkenbaar aan hun groene hesjes. Het is fijn als je je van te voren aanmeldt. Dat kan via het onderstaand contactformulier of met een e-mail naar info@degroenepoortoost.nl.

Wil je voor elke klusdag een herinneringsmail krijgen? Meld je dan aan voor de mailinglijst. Je krijgt dan informatie over de geplande klussen. Het ontvangen van zo’n e-mail verplicht tot niets en je kan per keer kijken of je tijd en zin hebt om te komen. De meeste ‘vaste’ vrijwilligers zijn op deze manier betrokken geraakt bij het park. Een groot aantal zien we gelukkig maandelijks terug. Het zijn gezellige dagen waarbij we zorgen voor voldoende thee en koffie en een gezamenlijke lunch.

2. De Kernvrijwilligers

Ben jij iemand die graag buiten bezig is en regelmatig in het park wil werken? Meld je dan aan voor de vrijwilligersapp. Met deze app informeren de verschillende klusteams de kernvrijwilligers over hun activiteiten. Je kiest dan zelf of je meehelpt of niet. Kernvrijwilliger worden is ideaal voor mensen die zich actief voor het park willen inzetten, maar zich niet willen of kunnen binden aan een bepaalde taak of een bepaalde regelmaat. Aanmelden voor de vrijwilligersapp doe je door het onderstaand contactformulier in te vullen of door een e-mail te sturen naar info@degroenepoortoost.nl

3. De Klusteamleden

De derde vrijwilligersgroep is bereid verantwoordelijkheid te dragen en samen te werken met anderen om een bepaald deel van het park te onderhouden. Deze vrijwilligers zijn essentieel voor het kernteam en het voortbestaan van het park. We hebben het park verdeeld in onderdelen, zoals de 4T’s (terp, talud, trappen en tribune), het speelveld, het natuurbos en het voedselbos. Elk onderdeel heeft een klusteam dat zich ontfermt over de verdere ontwikkeling en het onderhoud van dat onderdeel. Dit gaat in nauwe samenwerking met het kernteam en in elk team zit ook minstens één kernteamlid.

Het leuke van klusteamlid zijn is dat je actief meedenkt over hoe een onderdeel van het park eruit ziet en ontwikkelt. Samenwerken, organiseren, autonomie en teamplezier is wat je hiervoor terugkrijgt. De klusteams krijgen regelmatig hulp van de andere vrijwilligers tijdens de maandelijks klusdagen. Als klusteamlid laat je in een appgroep weten wanneer je gaat klussen, zodat de kernvrijwilligers kunnen helpen. Bekijk hier onze klusteams. Meld je aan als klusteamlid via onderstaand contactformulier of stuur een mail naar info@degroenepoortoost.nl.

Aanmelden

Wil jij ons helpen? Stuur dan een bericht via het onderstaande formulier of stuur een e-mail naar info@degroenepoortoost.nl. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.


    Aanmelden voor: