Rob van Acker, algemeen bestuurslid

Vanuit mijn achtertuin kijk ik uit op de oude voetbalvelden. Sinds 2018 ben ik betrokken bij het vinden van een groene invulling voor deze plek. Een invulling waar de buurt blij van wordt. Ik ben er trots op dat we sinds 2021 met een enthousiaste groep bezig zijn om te bedenken wat er wél kan. Ik dat het gelukt is en dat we nu zo ver zijn dat er een buurtpark is waar iedereen zich thuis voelt en die de verschillende buurten met elkaar verbindt.

Ik woon graag hier aan de rand van de stad. Een levendige stad en de natuur om de hoek. Maar waar kom je elkaar als buurtgenoten tegen? Voor mij is het buurtpark een goede plek om mensen uit de buurt te leren kennen en dingen samen te doen. Zo heb ik de afgelopen 3 jaar in het park al een aantal nieuwe leuke buurtgenoten ontmoet. Als het park binnenkort echt opengaat, wordt dat nog beter.

Tot eind 2023 was ik er als penningmeester verantwoordelijk voor om het geld dat we met veel moeite binnenkrijgen zo goed mogelijk te besteden. En in plaats van kant en klare dingen kopen, kun je het ook zelf maken. Dat heeft twee voordelen: je kunt meer realiseren voor minder geld én zelf dingen maken geeft meer voldoening en verbinding. Nu ben ik algemeen bestuurslid en kan ik mij nog meer concentreren op wat ik als vormgever echt leuk vind: dingen samen maken. Op die manier hebben we al samen met een groepje vrijwilligers bankjes gemaakt, een container verbouwd, de buitenspel tribune gebouwd en er zijn nog een aantal maak projecten in de planning. Het lijkt me fantastisch om daarvoor met een nog grotere groep mensen uit de buurt samen de handen uit de mouwen te steken.

Rob van Acker